Distribucija s osobnošću

Uspješni MSP (eng. Managed Service Provider) programi - A la Carte

Reference

'A la Cart' ponuda omogućava korisnicima da odaberu jednu ili više usluga iz vaše ponude. Kroz komunikaciju s korisnikom potrebno je prikupiti informacije o korisničkom sustavu i odrediti tip usluge (ili kombinaciju više njih) koja najbolje odgovara njihovim potrebama. Svaki poslovni sustav je specifičan i prednost 'A la Cart' programa je ta što svaki korisnik kroz konzultacije s pružateljem usluga može odabrati tip usluge koja najbolje zadovoljava njihove potrebe.

Tipovi usluga koje najčešće nalazimo u 'A la Cart' programu su:

 • Antivirusna zaštita
 • Sigurnosna pohrana podataka
 • Zaštita Email sustava
 • Zaštita od ransomware-a
 • Zaštita i upravljanje korisničkim računima
 • Slojevita zaštita

 

U nastavku ćemo pojasniti detaljnije svaku od navedenih grupa i definirati profil korisnika kojem su najčešće potrebne. Također smo za svaku od navedenih grupa pripremili predložak koji možete dodatno prilagoditi i podijeliti s potencijalnim korisnicima, a služi za predstavljanje Vašeg programa. Opisuje zahtjeve tržišta, prednosti programa i ključne funkcije koje nudite u sklopu njega.

 

Usluga antivirusne zaštite

Usluga antivirusne zaštite se bazira na kombinaciji antivirusnog modula sa standardnim funkcijama kao što je prikupljanje osnovnih informacija o korisničkom sustavu (eng. Asset tracking). Asset tracking opcija obično dolazi kao besplatan dodatak i omogućava kombinaciju antivirusne zaštite s opcijom prikupljanja korisnih informacija o uređajima unutar korisničkog sustava. Kombinacijom ove dvije funkcije možete ponuditi zaštitu sustava i kreirati mjesečna i tjedna izvješća koja pružaju korisniku uvid u pregled i sigurnost njihovog poslovnog sustava. Solarwinds MSP model licenciranja omogućava Vam da ovakav tip usluge ponudite po cijeni koja je povoljnija od cijene klasičnih antivirusnih proizvoda na tržištu.

profil korisnika:

Ovaj program je idealan za korisnike koji inače kupuju klasična antivirusna rješenja.


Usluga sigurnosne pohrane

Usluga sigurnosne pohrane i povrata podataka (eng. Backup and Disaster recovery) je sveobuhvatan program namijenjen zaštiti i brzom povratu poslovnih podataka, kako korisnika tako i njihovih klijenata. Naglasak je naravno na kontinuitetu poslovanja (eng. Business continuity) i oporavku u slučaju bilo kakvog problema s korisničkom infrastrukturom koji može biti prouzročen kvarom na hardveru, cyber napadom ili pojavom štetnog softvera. Usluga sigurnosne pohrane može biti dodatno segmentirana na nekoliko zasebnih usluga:

 • Zaštita kompletnog korisničkog sustava (eng. Full backup and disaster recovery)
 • Zaštita poslovnih dokumenata
 • Zaštita Microsoft Office 365 računa

 

Dok je prva opcija namijenjena zaštiti kompletnog sustava, druga je namijenjena radnim stanicama i dokumentima koji se nalaze na njima. Prednost sigurnosne pohrane dokumenata je ta što omogućava korisnicima da sami vrše povrat dokumenata koje su izgubili ili nehotice obrisali tako da se vi možete fokusirati samo na slučajeve kada se pojavi problem s ključnom korisničkom infrastrukturom. Email je jedan od ključnih aspekata svakog poslovanja i iznimno važno je zaštititi sve podatke, dokumente i informacije koje korisnik razmjenjuje sa svojim klijentima. U slučaju brisanja ili gubitka određenog sadržaja korisnik također može brzo i jednostavno povratiti podatke, ugovore ili račune.

profil korisnika:

Ovaj program je idealan za korisnike koji su svjesni da je slojevita zaštita jedini način da adekvatno zaštite svoj poslovni sustava, ali su isto tako svjesni da uvijek može doći do neočekivanog kvara na hardveru ili prirodne katastrofe poput potresa, poplave ili požara. Upravo iz tog razloga žele uložiti dodatna sredstva u zaštitu osjetljivih podataka i omogućiti di brz i jednostavan oporavak u slučaju katastrofe.


Usluga zaštite Email sustava

Usluga zaštite Email sustava se bazira na naprednoj detekciji štetnih softvera (eng. Malware) i antivirusnoj tehnologiji uz dodatak trenutne detekcije (eng. Real time detection) prijetnji. Uključuje i filtriranje poslovne komunikacije kako bi korisnika zaštitili od neželjenog sadržaja (eng. Spam filtering). Dodatno možemo kombinirati klasičnu email zaštitu s opcijom sigurnosne pohrane i opcijom kontinuiranog poslovanja (eng. Business continuity). Vrlo bitno je da u slučaju bilo kakvog problema s korisničkom infrastrukturom ne dođe do osjetnog narušavanja produktivnosti ili kompletnog zastoja u poslovanju korisnika. Kako bi to izbjegli korisniku možete omogućiti pristup cloud sučelju gdje može vidjeti sve dolazne poruke i odgovarati na njih izravno iz cloud sučelja sve dok se ponovo ne uspostavi normalan rad sustava ili omogućiti opciju povrata izgubljenih email poruka i njihovog sadržaja.

profil korisnika:

Ovaj program je idealan za korisnike koji i inače kupuju Anti-spam rješenja. Email je jedan od ključnih dijelova poslovnog sustava i predstavlja jedan od glavnih vektora eksploatacije ili upada u korisničke sustave. U slučaju da korisnik već ima određenu zaštitu, kombinacijom napredne zaštite email sustava od štetnog sadržaja (Spam, Virus, Malware, Phishing attacks, impersonation emails) i kontinuiranošću poslovanja možete pružiti korisniku nešto više od klasične antispam zaštite.


Zaštita od Ransomware-a

Zaštita korisničkih sustava od Ransomware-a se bazira na najmodernijim rješenjima s područja zaštite informacijskih sustava. Radi se o EDR (eng. Endpoint Detection and Response) rješenjima koja primjenjuju potpuno nove principe zaštite korisničkih sustava. Za razliku od klasične antivirusne zaštite koja se bazira na definicijama, EDR rješenje se baziraju na umjetnoj inteligenciji i analizi ponašanja. Pružaju zaštitu u stvarnom vremenu i blokiraju sve prijetnje onog trenutka kada se pojave čak i kada se računalo nalazi van sustava. Primjenjuju dodatnu razinu zaštite za VSS (eng. Volume Shadow Copy) servisu kako bi ga zaštitili od vanjskih utjecaja i u slučaju da je potrebno koriste ga za oporavak podataka.

profil korisnika:

Ovaj program je idealan za sve organizacije koje su nedavno pretrpjele štetu uzrokovanu Ransomware-om i svjesni su da klasična antivirusna rješenja nisu dovoljna kako bi zaštitili njihov sustav i podatke od ovakvih naprednih prijetnji.


Zaštita i upravljanje korisničkim računima

Zaštita korisničkih računa se bazira na implementaciji i primjeni sigurnosnih standarda vezanih uz korisničke lozinke. Korisnički računi i lozinke su jedna od glavnih meta hakera danas. Svaki korisnik ima pristup velikom broju lozinki i održavanje propisanih standarda vezanih uz kompleksnost lozinki, njihovu rotaciju, sigurnu pohranu i svakodnevno korištenje je iznimno zahtjevno. Korisnici vrlo često ugrožavaju sigurnost kako bi si olakšali obavljanje svakodnevnih zadataka, a osjetljive podatke možemo pronaći u njihovim web preglednicima, na radnim površinama, ispisane na raznim papirićima i sl. Kroz uslugu zaštite korisničkih računa i lozinki možete korisnicima ponuditi provedbu primjerenih sigurnosnih standarda i olakšati svakodnevnu upotrebu lozinki i računa.

profil korisnika:

Ovaj program je idealan za sve organizacije koje žele zaštititi svoje podatke i ograničiti ili kontrolirati pristup osjetljivim i povjerljivim informacijama. Kroz ovaj tip usluge mogu osigurati sukladnost s regulativama o zaštiti podataka tako da primjene slojevita prava pristupa povjerljivim podacima i žele pratiti korištenje povjerljivih podataka za potrebe audita.


Slojevita zaštita

Program slojevite sigurnosti je strategija koja obuhvaća potrebe tržišta za uslugama napredne zaštite sa svrhom prevencije i ublažavanja posljedica sigurnosnih proboja i pokušaja hakiranja s kojima se današnje organizacije svakodnevno suočavaju. Uključuje zaštitu kompletnog mrežnog sustava, osjetljivih financijskih podataka, klijentskih podataka i zaštitu od cyber napada. Bazira se na sveobuhvatnom setu sigurnosnih rješenja za zaštitu informacijskih sustava i specijalnom uslugom sigurnosnog savjetovanja.

profil korisnika:

Ovaj program je idealan za sve organizacije koje su zabrinute za svoju sigurnost ili barataju s iznimno osjetljivim podacima kao što su financijski podaci o pojedincima ili organizacijama, i u slučaju sigurnosnog proboja bi pretrpjeli znatnu štetu (kako financijsku, tako i ugledu organizacije). Idealan korisnik prepoznaje da antivirusna zaštita i upravljanje zakrpama nisu dovoljni kako bi se adekvatno zaštitili od mogućih problema. Takav tip korisnika je spreman na primjenu slojevite sigurnosti jer su svjesni da su troškovi primjene neusporedivo manji od troškova koje bi pretrpjeli u slučaju sigurnosnog proboja.


Za preuzimanje predložaka molimo Vas popunite priloženi obrazac. (Mail protection datasheet, Backup Datasheet, Antivirus datasheet, Layered security datasheet)

MSPBusiness

* ENGLISH VERSION *

An 'A la Cart' offering allows customers to select individual services that meet the specific needs of your client business. Simply work with your customer to determine their needs and determine what services meet their needs while making sense for their business. This program will help you provide your customers with a customized solution tailored to meet their needs.

Types of services you can usually find in 'A la Cart' program:

 • Managed Antivirus
 • Managed Backup
 • Managed Mail
 • Ransomware protection
 • Privileged account management
 • Layered protection

 

This section includes materials that describe a group of 'A la carte' services; subsequent sections detail the individual services.


Managed antivirus

Managed Anti-Virus is a service based offering that combines Anti-Virus with the features of the basic license to create an Anti-Virus solution that is managed by you, allowing in addition asset based reporting of those devices. Thanks to competitive licensing cost, and the benefit of a fully integrated solution that allows you to manage all aspects of the Anti-Virus, you can deliver a compelling value to your clients and charge less than the majority of existing AV solutions on the market.

Target audience:

This program is ideal for any customer that would typically purchase an Antivirus solution.


Managed Backup

Your Data Backup and Security program is a comprehensive Disaster Recovery and Business continuity program designed to protect and quickly restore your customer's most sensitive data, in the event of hardware failure, act of nature, or malicious cyber attack. You can additionally divide your Managed backup services into several subgroups:

 • Full backup and disaster recovery
 • Backup of documents
 • Microsoft Office 365 Backup

 

With Backup and Disaster recovery service you protect the whole client environment or you can focus on critical infrastructure only. For workstations you can offer Backup of documents which is meant to protect only end user documents and enables users to restore their lost or deleted documents all by them self. It is a type of a 'self-service' offering that helps you to focus only on critical client infrastructure. Email is also one of the key aspects of organization and needs to be protected from any potential risks. Users should be able to recover lost or deleted emails at any point in time.

Target audience:

The ideal customer for this program recognizes that using several layers of preventive defenses will protect them from most IT security threats, but understand they could still be vulnerable to hardware failures, acts of nature, and newly emerging malware.


Managed Email

Managed Mail Protection is a service based offering that utilizes sophisticated malware detection and antivirus technology, with real-time threat detection. It is a solution that is managed by you, which will allow you to provide best-in-class email protection and spam filtering services to your customers. Additionally you can provide Business continuity as well via cloud-based portal to prevent business and email disruptions.

Target audience:

This program Is ideal for any customer that would typically purchase an Anti-spam solution. Email communication is a lifeline of an organization's productivity. As such, it has become the most vulnerable vector of malicious business attacks, and therefore should be properly protected.


Ransomware protection

Ransomware protection is based on state-of-the-art security Endpoint Detection and Response (EDR) solutions. Unlike classic AV solutions that depend on AV definitions to protect client systems EDR solutions are based on artificial technology and behavioral analysis. They provide real-time protection and block all threats as they occur even if the machine is outside of clients network. They apply additional layer of security around Volume Shadow Copy service to protect it from Malware and if necessary, they can use it to recover your date in case of any issues.

Target audience:

This program is ideal for all customers that have had problems with malware in the past and are aware that classic AV solutions are simply not enough.


Privileged Account Management

Privileged Account Management is based on implementing security standards for user accounts and their passwords. Privileged accounts are one of the main targets of cyber attacks today. Every organization has a large amount of accounts that need to be protected, but managing those accounts and implementing proper security standards when it comes to password complexity and password rotation can have a big impact on productivity. Security is often downgraded to make the daily business easier. With Privileged Account Management you can make sure that all industry standards are applied and all accounts are properly protected while maintaining high productivity and performance which customer needs.

Target audience:

This program is ideal for customers that want to make sure that their sensitive data and data of their customers are protected. They are aware of risks involved with data breaches and want to be able to provide audit data in case they need to.


Layered Security

Layered Security is a strategy that embraces a critical need in the marketplace for more advanced security services to prevent and mitigate security breaches and hacking attempts experienced by organization's today. It is a program offering that aims to protect organization's network operations, along with its most sensitive customer and financial data, from broad range of cyber attack by utilizing a comprehensive suite of network security software in conjunction with specialty security consulting..

Target audience:

this program is ideal for all organizations who have a concern on security, or carry such data as customer information and financial data, and would be severely impacted if they were breached or experienced some sort of cyber attack.


To download your datasheet templates please use the download form. (Mail protection datasheet, Backup Datasheet, Antivirus datasheet, Layered security datasheet)

MSPBusiness